66η  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 22-23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2006 ΠΑΝΑΧΑΪΚΟ ΟΡΟΣ 1925 m.

     Ήταν όλοι εκεί! Από τους πιο μακρινούς ως και τους πιο κοντινούς. Τους είδαμε, τους αναγνωρίσαμε, τους χαιρετήσαμε, τους  περπατήσαμε μαζί τους. Από τη μακρινή Κρήτη με εκπροσώπους από το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τον Αγ.Νικόλαο κλπ ως τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, τη Νάουσα. Και οι πιο κοντινοί από την Καλαμάτα, τη Σπάρτη, την Κόρινθο κλπ.

       Το Σάββατο το απόγευμα πλήθος ορειβατών ανέβαινε για την Π.Ο.Σ. Άλλοι με αυτοκίνητα, με μίνι τύπου λεωφορεία, με μηχανάκια και ποδήλατα ακολούθησαν το δρόμο ως το καταφύγιο. Άλλοι πάλι προτίμησαν την ανάβαση ως εκεί από το μονοπάτι που ξεκινά από το Πουρναρόκαστρο. Πάνω στο βουνό οι υπεύθυνοι διοργανωτές με ασύρματους επικοινωνούσαν μεταξύ τους και κατεύθυναν τον κόσμο, που ερχόταν ως αργά το βράδυ, για το σημείο που έπρεπε να κατασκηνώσουν.

     Σταδιακά οι σκηνές πύκνωναν και ο κόσμος που τριγυρνούσε πλήθαινε.  Πάνω από το καταφύγιο η θέα προς τον Πατραϊκό κόλπο, τη Βαράσοβα και τη γέφυρα του Ρίο απερίγραπτη. Και ειδικά το βράδυ όταν η γέφυρα φωτίστηκε.

     Αργά το απόγευμα μοιράστηκε και το βραδινό το οποίο ήταν άφθονο και πεντανόστιμο. ΄Έτσι δεν έλειπε η παραδοσιακή φασολάδα, οι ελιές, το τυρί φέτα, το ψωμί και το κρασί ή αναψυκτικά εναλλακτικά.

     Δυστυχώς κάθε ορειβατική εξόρμηση  μπορεί να συναντήσει κάθε είδους δυσκολίες. Στη δική μας περίπτωση οι ορειβάτες αντιμετώπισαν τον έντονο αέρα και τις επιπτώσεις του. Έτσι ακυρώθηκε η συναυλία που είχε προγραμματιστεί και για την οποία ο εξοπλισμός ήταν έτοιμος. Και σαν να μην έφτανε αυτό ορισμένα αντίσκηνα ήταν αδύνατον να σταθούν. Έτσι άλλοι υπέφεραν εντός τους και άλλοι κοιμήθηκαν στα αυτοκίνητά τους.

       Την ημέρα της ανάβασης συγκεντρωθήκαμε στην κορυφή όλοι οι ορειβάτες μαζί. Άλλοι είχαν ξεκινήσει από νωρίς προκειμένου να απολαύσουν το πρωινό τους στο βουνό και οι πιο υπναράδες ακολούθησαν αργότερα. Φυσικά αφού είχαν πάρει το δωρεάν πρωινό, προσφορά του οργανωτή ΕΟΣ Πάτρας.

        Κάθε ηλικίας και φύλου ορεσίβιοι, μικρά παιδιά δημοτικού, μεγαλύτερα έφηβοι, νέοι, ενήλικες και όσο πάει, περπάτησαν και ανέβηκαν στην κορυφή.

         Όταν συγκεντρώθηκαν όλοι ο πρόεδρος της ΕΟΟΑ κ. Γεωργούλης απηύθυνε το χαιρετισμό του προς όλους. Αναφέρθηκε ονομαστικά σε τέσσερα ονόματα ορειβατών που έφυγαν από την οικογένειά μας τη χρονιά που πέρασε και για τους οποίους κρατήσαμε ενός λεπτού σιγή. Μας συμβούλεψε να μελετούμε τις συνθήκες με τις οποίες ανεβαίνουμε στα βουνά και να υποχωρούμε όταν και όπου χρειάζεται. Εντυπωσιάστηκε από τον αριθμό του νεαρού κόσμου που παρευρισκόταν στην συνάντηση και παρακίνησε τους συλλόγους να αυξήσουν τα νέα άτομα στον ευρύτερο χώρο της ορειβασίας. Ύστερα ο πρόεδρος του ΕΟΣ Πάτρας έδωσε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο της ΕΟΟΑ.

       Στη συνέχεια ο τελευταίος κάλεσε τους εκπροσώπους του κάθε συλλόγου να απευθύνουν και αυτοί με τη σειρά τους το χαιρετισμό τους. Πληθώρα δώρων χαρίστηκαν στον ΕΟΣ Πάτρας από τους συλλόγους. Όλοι οι εκπρόσωποι είχαν και κάτι διαφορετικό να επισημάνουν.

      Η συνάντηση στην κορυφή έκλεισε με τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας. Δώσαμε ραντεβού στην επόμενη Π.Ο.Σ και υποσχεθήκαμε να είμαστε εκεί.

ΚΑΛΕΣ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

    Copyright© 2006 - 2019 Alpine Club Tripolis. All rights reserved.
 Τελευταία αναβάθμιση: 14 / 01 / 2019.Όροι Χρήσης