ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ SOTA ΦΕΒΡOYAΡΙΟΥ 2019 ΜΕΛΙΔΟΝΙ 1356m. SOTA SV/PL-133 ΚΥΡΙΑΚΗ 10/02/2019

 

  Στα μέσα Φεβρουαρίου έγινε μια εξόρμηση στην Ορεινή Αργολίδα και συγκεκριμένα  στη κορυφή Μελιδόνι  με υψόμετρο 1356m.  Βρίσκεται κοντά στη σήραγγα του Αρτεμισίου  στο δρόμο προς κεφαλόβρυσο. Η ανάβαση  είναι σχετικά εύκολη μέσα από τις γιδόστρατες  και απαιτεί τουλάχιστον μιας ώρας προσπάθεια.  Σημάδια δεν υπάρχουν  γι αυτό έχουμε το νου μας σε εγρήγορση με νοητή γραμμή δεξιά  προς τη κορυφή. Φτάνοντας  επάνω μετά από μικρό διάλειμμα ασχολήθηκα με το SOTA  ενώ  ο Γιάννης  τραβούσε φωτογραφίες  τα Αρκαδικά βουνά. Έγιναν  επαφές με ραδιοερασιτέχνες από την Ευρώπη.  Στα VHF  έγιναν  2 επαφές  με Σπάρτη  με τον Λύσανδρο  SV3GL J  και  με Άνω Γλυφάδα  με τον Λευτέρη SY1CGS. Μερικές  σέλφι  και ξεκινήσαμε τη κατάβαση, το λιγο χιόνι  δεν αποτέλεσε πρόβλημα.  Ο καιρός  του Φεβρουαρίου  δεν ήταν σύμμαχος ώστε να γίνουν  περισσότερες εξορμήσεις.  

ΜΕΛΙΔΟΝΙ 1356 m.

  ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ SOTA IANOYAΡΙΟΥ 2019 ΕΠΑΝΩ ΧΡΕΠΑ 1559m. SOTA SV/PL-168 ΚΥΡΙΑΚΗ 27/01/2019
 

   Πρώτη ανάβαση για το 2019 πραγματοποιήθηκε στην Επάνω Χρέπα 1559m.  Τα πολλά χιόνια κατά την περίοδο του Ιανουαρίου κράτησαν τους δρόμους κλειστούς. Με τη  ευκαιρία που καλυτέρευσε ο καιρός  εξορμήσαμε για SOTA.  Ξεκινήσαμε την ανάβαση από το Μοναστήρι  της  Παναγίας  στην Επάνω Χρέπα. Το μονοπάτι περνά ακριβώς δίπλα από τη  μάντρα και ξεδιπλώνεται στις πλαγιές με ομαλή κλίση. Το βαθύ και μαλακό χιόνι δυσκόλεψε την ανάβαση.  Στις απάνεμες πλαγιές ξεπερνούσε τα 2 μέτρα βάθος.

Φτάνοντας στη κορυφή επικρατούσαν καλές συνθήκες καιρού.  Χωρίς να χάσω χρόνο ξεκίνησα να καλώ  στα VHF.

Οι συνήθεις ύποπτοι, ο Γιώργος  SV1RVI  και  ο Κυριάκος SV1RVJ  από την Κορυφή  ΑΤ-034 στην Αττική απάντησαν στις κλήσεις μου. Δυο ανερχόμενοι  σοτάδες,  το νέο αίμα στo SOTA. Συνομιλήσαμε από κορυφή σε κορυφή  ( S2S ) αμέσως μετά από τη Λακωνία και κινούμενος με το όχημα του (mobile)  ο Δημήτρης SV3/SV1GCB και τέλος από Λειβαδιά ο Δημήτρης  SV1RUY. Τους ευχαρίστησα όλους  και δώσαμε ραντεβού για την επόμενη κορυφή.   

Η κατάβαση έγινε ακολουθώντας τα βήματα μας στο χιόνι.  Στην Επάνω Χρέπα ανεβαίνω σχεδόν κάθε χρόνο, τόσο χιόνι δεν έχω συναντήσει  ποτέ σε αυτό το βουνό.  Πλησιάζοντας στο Μοναστήρι  μια μικρή επίθεση σκύλων  που συνόδευαν ένα κοπάδι  αίγες αναχαιτίστηκε εύκολα.  

ΕΠΑΝΩ ΧΡΕΠΑ 1559m.ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

 Copyright© 2006 - 2019 Alpine Club Tripolis. All rights reserved.
 Τελευταία αναβάθμιση: 04 / 01 / 2019.Όροι Χρήσης