ALPINE CLUB TRIPOLIS


              ΔΕΙΤΕ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ  ΑΤΛΑΝΤΑ - TOUBKAL 4167 m.

 

                                                        ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΑΤΛΑΝΤΑ 4167 m.  

 


 

                                                                                                              

 

ΑΤΛΑΝΤΑΣ - ΜΑΡΟΚΟ 4167 m. 26/10/2008 - 2/11/2008

 

 

       

   Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αποστολή του ACT στο όρος Άτλαντας του Μαρόκου με την κατάκτηση της ψηλότερης κορυφής της Βορείου Αφρικής, Toubkal 4167m.

   Το BASE CAMP διοργάνωσε για δεύτερη φορά αποστολή στο όρος Άτλαντας. Για άλλη μία φορά εμπιστευτήκαμε τον Παναγιώτη Κοτρωνάρο  και δηλώσαμε συμμετοχή στην αποστολή.

   Μία δυναμική παρέα 15 ατόμων συναντηθήκαμε το πρωί της Κυριακής στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Η πτήση μας, μέσω Ρώμης αφίχθη στην Καζαμπλάνκα το απόγευμα της Κυριακής. Εκεί μας περίμενε ο Μαροκινός οδηγός μας και υπεύθυνος του προγράμματός μας στο Μαρόκο. Την ίδια μέρα οδικώς μεταφερθήκαμε στο εξωτικό Μαρακές.

   Το πρωί της επόμενης μέρας μεταφερθήκαμε στο χωριό Imlil 1750μ όπου παραδοσιακά ξεκινάει η ανάβαση για το βουνό. Ξεκινήσαμε με αργό ρυθμό για το καταφύγιο Mouflon το οποίο βρίσκεται στα 3200μΟ χειμώνας έχει έρθει νωρίς για φέτος στο Μαρόκο. Έτσι ενώ ο καιρός αρχικά ήταν καλός, καταλήξαμε με βροχή στο καταφύγιο. Τα πρώτα χιόνια έχουν πέσει εδώ και αρκετές μέρες στο βουνό. Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα είχε περισσότερο από 1 μέτρο χιόνι από τη στάθμη που συναντήσαμε εμείς.

   Την επόμενη μέρα, ξεκινήσαμε με καλό καιρό για την κορυφή. Όπως πάντα ακολουθούσαμε σταθερό ρυθμό για λόγους εγκλιματισμού. Από το καταφύγιο φορέσαμε κραμπόν και πήραμε τα πιολέ στα χέρια. Η ανάβαση σταθερή ανάμεσα στο μαγευτικό ορεινό τοπίο του χιονισμένου Άτλαντα. Στην κορυφή οι αγκαλιές και οι φωτογραφίες έδιναν και έπαιρναν μεταξύ της ελληνικής αποστολής και των Μαροκινών οδηγών που μας ακολουθούσαν. Από πάνω μας ο ήλιος έλαμπε και από κάτω μας τα σύννεφα είχαν καλύψει τα πάντα.

   Με καλή διάθεση κατεβήκαμε σταδιακά το βουνό. Και ενώ είχαμε ξεκινήσει με ηλιοφάνεια, καταλήξαμε στο καταφύγιο μέσα σε έντονη χιονόπτωση.

   Στο καταφύγιο, η συντροφικότητα περίσσευε. Περάσαμε όμορφες στιγμές γέλιου γύρω από την τραπεζαρία και το τζάκι. Γευτήκαμε τις νοστιμιές του προσωπικού μας μάγειρα ο οποίος μας περιποιήθηκε με αξιοζήλευτο επαγγελματισμό  μαζί με τους βοηθούς του.

   Την επόμενη ημέρα κατεβήκαμε στο χωριό Imlil. Η διαφορά ήταν ότι το μονοπάτι ήταν χιονισμένο αυτή τη φορά.

   Οι στιγμές που βιώσαμε στο βουνό ήταν μοναδικές και φυσικά δεν μπορούν να περιγραφούν μέσα σε δύο παραγράφους. Πάντως μας άρεσε που ανεβήκαμε με χειμερινές συνθήκες το βουνό. Η αίσθηση ήταν εντελώς διαφορετική.

 

   Οι επόμενες μέρες που ακολούθησαν είχαν τουριστικό κυρίως χαρακτήρα. Συνοπτικά….Κινηθήκαμε στα βάθη του Μαρόκου με τζιπ. Μείναμε στην Ouarzazate, μία παραμυθένια πόλη στην μέση του πουθενά και στον δρόμο για την έρημο Σαχάρα. Επισκεφτήκαμε το studio Atlas όπου έχουν γυριστεί υπερπαραγωγές του Hollywood. Θαυμάσαμε το μεγάλο φοινικόδασος της κοιλάδας του Dra και επισκεφτήκαμε παλιές καστροπολιτείες. Διανυκτερεύσαμε στην έρημο σε σκηνές βερβερίνων. Ανεβήκαμε και κατεβήκαμε αμμόλοφους παίζοντας σαν παιδιά. Χορέψαμε σε μεθυστικούς ρυθμούς γύρω από την φωτιά στην μέση του πουθενά και κάτω από τον έναστρο ουρανό της ερήμου. Κάναμε camel ride στην ανατολή. Δοκιμάσαμε παραδοσιακές γεύσεις.   

 

   Επισκεφτήκαμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Μαρακές και περιπλανηθήκαμε στα σοκάκια της Μεντίνας το μεσημέρι και το βράδυ. Θαυμάσαμε για την αρχιτεκτονική του, το δεύτερο σε μέγεθος τζαμί του κόσμου στην Καζαμπλάνκα.

 

   Στα «αρνητικά» της αποστολής θα περιλαμβάναμε αρχικά την έντονη βροχόπτωση τις μέρες των ξεναγήσεων στις δύο μεγάλες πόλεις. Και δεύτερον την αναγκαστική μα ς προσγείωση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης την ημέρα της επιστροφής εξαιτίας ομίχλης στο ΕΛ Βενιζέλος.

   Η καλή διάθεση περίσσευε. Για το λόγο αυτό, τέλος καλό όλα καλά. 

 

 


ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

   Copyright© 2006 - 2019 Alpine Club Tripolis.All rights reserved.
 Τελευταία αναβάθμιση: 14 / 01 / 2019. Όροι Χρήσης